VVD gld Portret edit

Wesley Bijwaard
Kandidaat #7, Waterschap Vallei en Veluwe

Mijn naam is Wesley Bijwaard, ik ben 23 jaar oud en ik woon in Scherpenzeel.

Wat ik belangrijk vindt, is de waarom achterhalen achter een probleem. Dit heb ik tijdens mijn opleiding geleerd en gebruik het elke dag in mijn werk. Met deze waarom kun je echt mensen helpen en problemen oplossen. In plaats van bijvoorbeeld het water stoppen door je vinger in de dijk te steken, kijken waarom het water daar zo hoog staat en daar oplossingen op te vinden.

Sinds de coronacrisis ben ik begonnen met de Nederlandse politiek te gaan volgen. In deze periode had ik meer tijd over en zat ik plotseling de hele week thuis. Daardoor ging ik debatten kijken in de Tweede Kamer. Ik vind het interessant om te kijken hoe beslissingen nou genomen worden. Tijdens het kijken van deze debatten ging ik steeds meer mijn eigen mening vormen.

Ik besloot in de zomer van 2021 lid te worden van de VVD. Kort hierna ben ik aangesloten bij de fractie VVD Hillegom, waar ik woonde destijds. In Hillegom ben ik een half jaar commissielid geweest voor de Gemeenteraad. Daarna verhuisde ik naar Scherpenzeel en sloot ik binnen 1 maand al aan bij de fractie VVD Scherpenzeel. Hoe druk ik het ook had, ik miste toch de politiek. Sinds toen praat ik mee met de fractie VVD Scherpenzeel.

Toen ik voor het eerst door het natuurgebied achter het Huize Scherpenzeel liep, kwam ik een oude man tegen, die mij een hele rondleiding gaf. Toen hij vertelde over hoe hoog het water vroeger stond en dat er nu nog een klein laagje water in stond schrok ik hiervan. Elke keer toen ik terug kwam op die plek zag ik ook dat het water steeds lager stond. Nu is het slootje helemaal opgedroogd en kun je erin lopen. Dit is niet de enigste plek waar dit gebeurd. Droogte is een probleem wat in de toekomst ook veel vaker gaat voorkomen.

 

Dit is een duidelijk teken dat er actie ondernomen moet worden om de toekomstige waterproblemen aan te pakken. De waterschappen hebben tot nu toe maatregelen genomen, maar de grenzen hiervan komen ook in zicht.

Als jonge Scherpenzeelse VVD-er wil ik me inzetten voor duurzame innovatie om te zorgen dat er voldoende water voor vandaag, en de toekomst is.