VVD gld Portret edit

Toon Rutgers
Kandidaat #6, Waterschap Vallei en Veluwe

Wie ik ben?
Mijn naam is Toon Rutgers en ik woon in de prachtige gemeente Voorst.

Waarom ik verkiesbaar ben voor de VVD?
Ik ben actief in de politiek omdat ik graag een positieve bijdrage wil leveren aan prettig kunnen wonen, dat er stabiel beleid is waarvan je op aan kunt, dat zaken goed geregeld zijn en dat het veilig is. Daar sta ik voor.

Hoe mooi is het waar ik woon?
De groene Gemeente Voorst is gelegen tussen de hoge Veluwe en de IJsselvallei. Hier is het groen, zijn er weidse uiterwaarden, polders en wonen boeren en burgers plezierig samen. Daar wil je graag wonen!

Waar ik me voor wil inzetten?
De grond van de Veluwe is enorm belangrijk om water op te slaan. Hoe veel? Heel veel, wel zo’n 10 keer de inhoud van het IJsselmeer. Door lange periodes van droogte en heftige regen is het zaak dat we de watervoorraad nog beter gaan beheren.

Om dit te kunnen doen zijn er aanpassingen nodig in polder Nijbroek. Het gemaal aan de bandijk moet beter en sneller in staat zijn om water in te nemen uit de IJssel of uit de polder terug te voeren als de omstandigheden hier om vragen. We willen immers geen natte voeten en de boeren moeten met trekkers het land op kunnen.

We zullen nog beter moeten inspelen op wat nu nodig is. Zorgen dat het goed geregeld is voor alle inwoners, burgers, boeren en ondernemers. Dat er genoeg water is, niet te veel, dat het veilig is en dat het betaalbaar blijft. Daar zet ik mij voor in.