VVD gld Portret edit

Iris Haklander
Kandidaat #4, Waterschap Vallei en Veluwe

  • Wat is je naam en waar woon je?

Iris Haklander, Geboren en opgegroeid in de prachtige stad Harderwijk.

  • Waarom ben je de politiek in gegaan?

Waterschappen hebben de verantwoordelijkheid voor droge voeten, voldoende water maar ook schoon water. Ik heb mezelf verkiesbaar gesteld, omdat ik iedereen en ook toekomstige generaties een schone en gezonde leefomgeving gun.

Vaak krijg ik de vraag wat het nu precies is of mensen willen meer weten over wat het waterschap nu precies doet, en juist dat is mijn doel!

Het is geweldig om op deze manier betrokkenheid te creëren en meer bekendheid te geven aan ons waterschap. Na een periode raadslid in Harderwijk geweest te zijn, miste ik de politiek. Als jong iemand wil ik graag het verschil maken in het Waterschap.

Het waterschap is net zoals de gemeenteraad een democratisch orgaan waarover iedereen mag meebeslissen. Daarom vind ik het belangrijk dat mensen gaan stemmen, en ook vooral jongeren.

  • Wat is er mooi aan jouw woonplaats en jouw waterschap?

Met trots woon ik op de Veluwe in Harderwijk wat omringt is met water. In de zomer veel watersporters en in de winter als het even kan schaatsers. Water is van belang voor ons land en onze inwoners. Waterschappen heffen zelf belasting, door verantwoord om te gaan met belastinggeld werkt het waterschap aan betaalbaar water voor nu en toekomstige generaties. Om kampioen te blijven en de leefbaarheid in de Nederlandse delta te behouden zullen we samenwerkingen moeten intensiveren. Als sociaal betrokken persoon ga ik me hiervoor inzetten. Want iedereen wil toch genieten van onze prachtige natuur in de winter en de zomer!

  • Waar ga jij je straks voor inzetten?

Door klimaatveranderingen worden we voor nieuwe uitdagingen gesteld. Dit betekent dat we nu en voor de volgende generaties de verantwoordelijkheid hebben om te zorgen dat eenieder in ons land in vrijheid kan wonen, werken en genieten van water en natuur.

Als land hebben we de kennis waarop we al eeuwen in staat zijn om het water in ons land te besturen. Dat willen we als VVD zo houden en daar zal ik me voor de volle 100 procent voor inzetten. Op deze manier wil ik graag het verschil maken, want samen genieten van de natuur is toch veel leuker!