VVD gld Portret edit

Angele van de Wolfshaar
Kandidaat #3, Waterschap Vallei en Veluwe

Mijn naam is Angèle van de Wolfshaar en ik woon in Amersfoort. Achter ons huis werd een hoogbouwproject gerealiseerd. Daardoor ben ik me gaan verdiepen wat zich nu allemaal in de bodem en het water afspeelt. Dit heeft mijn interesse gewekt en ertoe geleid dat ik me heb aangemeld als kandidaat voor ons waterschap. 

Bij mij om de hoek is het mooiste plekje van Amersfoort. Dat is ook nog eens het mooiste plekje van waterschap Vallei en Veluwe: de Koppelpoort. Op deze plek monden de Barneveldsebeek en de Heiligerbergerbeek samen uit in de Eem. Ik noem dit vaak gekscherend het afvoerputje van het waterschap. De Koppelpoort is een middeleeuwse water/landpoort. Ook de oude tredmolen is nog in de Koppelpoort aanwezig en werkend. Bij de Koppelpoort is ook een monumentale stuw, de Stoney-stuw uit, 1910. Zowel de Koppelpoort als de Stoney-stuw zijn rijksmonumenten!

Als ik gekozen word dan ga ik doen wat moet. Zorgen dat de kerntaken op de juiste wijze worden uitgevoerd en daarbij rekening houdend met de Europese richtlijnen, onder meer de Kaderrichtlijn water. We zijn verplicht op tijd aan deze richtlijnen te voldoen. Deze richtlijnen staan net als ik voor schoon, veilig en genoeg water.