VVD gld Portret edit

Nanette Reitsma
Kandidaat #2, Waterschap Rivierenland

Ik ben woonachtig net achter de dijk in Heteren. Vanuit mijn keukenraam kijk ik uit op de dijk, wat mij een veilig gevoel geeft. Bij een overstroming of doorbreken van die dijk, staat het water hier 2 meter hoog. Voor die veilige dijk zorgt het waterschap.

Ik zet mij graag in voor de VVD en voor het waterschap om kritisch mee te denken over keuzevraagstukken en als inwoner te kunnen meepraten over hoe we het rivierengebied droog (maar weer niet te droog), veilig en leefbaar houden, dit alles gedreven vanuit eigen verantwoordelijkheid nemen.

Het fijnste plekje is achter de dijk in Heteren, maar om eerlijk te zijn, is dit niet het mooiste plekje in ons gebied. Dat is ongetwijfeld Kinderdijk, waar de molens en gemalen je 700 jaar in de tijd terugvoeren. Een mooi stukje geschiedenis over de strijd met water en dat ons laat zien dat Nederlanders hebben leren leven met het water. Een aanrader om eens te gaan bekijken.

Niemand betaalt graag waterschapsbelasting, maar waterveiligheid kost geld. Kosten van waterschapstaken lopen op en dat vraagt om keuzes. De VVD staat voor een degelijk financieel beleid, zodat het huishoudboekje van het waterschap op orde blijft, we het belastinggeld goed inzetten voor onze taken en volgende generaties niet met schulden opzadelen. Daar blijf ik aan werken als ik gekozen word.

Stem daarom 15 maart VVD nr. 2.