VVD gld Portret edit

VVD blij met maatregelen voor betere doorstroming rondom Arnhem

Schermafbeelding 2020-03-21 om 17.58.55

ARNHEM - De VVD is blij met de plaatsing van de innovatieve verkeerslichten op acht kruisingen in Arnhem en Velp. Dit moet gaan zorgen voor een betere doorstroming. In het voorjaar is de provincie van plan om op deze kruisingen zogenaamde intelligente verkeersinstallaties (iVRI’s) te plaatsen. "Ondanks deze onzekere periode is het belangrijk om vooruit te blijven kijken. Het is nu rustig op de wegen maar over een bepaalde periode staat het weer vast". Aldus VVD statenlid Mark Smits. De VVD is al langer voorstander van innovatie op de weg waarmee knelpunten kunnen worden verbeterd. 

Nieuw asfalt en innovatie

"Naast de intelligente verkeersinstallaties blijft het belangrijk om meer geld te investeren in nieuw asfalt. Juist door goede combinaties van nieuw asfalt en innovatieve oplossingen kan de filedruk snel afnemen" volgens Mark Smits.  

Verkeersgedrag

Door het plaatsen van deze intelligente verkeerslichten kan het verkeersgedrag worden beïnvloed. De betere doorstroming wordt veroorzaakt door de informatie die weggebruikers via mobile data aan de systemen doorgeven. Door middel van deze data kunnen de intelligente verkeersinstallaties bijvoorbeeld hulpdiensten voorrang geven. Daarnaast kunnen deze installaties weggebruikers adviseren over de snelste route en de juiste snelheid door de stad. In de regio Arnhem – Nijmegen komen 48 van deze intelligente verkeersregelinstallaties. In Nijmegen komen 26 installaties. Statenlid Mark Smits "Ik hoop dat deze maatregelen voorlopig afdoende zijn om de ergste overlast te verminderen. De VVD blijft zich inzetten om de file's te bestrijden".

Meer informatie

De intelligente verkeerslichten komen op en rond de N325. Op de site van de provincie Gelderland kunt u precies zien waar deze verkeerslichten gaan komen. https://www.gelderland.nl/Overzicht-provinciale-wegen/Overige-wegeninformatie/iVRI

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: 21 maart 2020