IMG_5605

VVD Gelderland komt naar u toe! VIDEO

IMG_5602

Bekijk hier de video met een update van fractievoorzitter Helga Witjes en statenlid Inge Klein Gunnewiek.

VVD Gelderland gaat de komende Statenperiode heel graag weer de regio in. Woensdag 24 mei jl. trapten we af met een bezoek aan de Achterhoek.

Recreatie in Groenlo

In de ochtend werd de fractie in Groenlo ontvangen door Edwin Bomers bij Marveld Recreatie. Bomers presenteerde onder andere de plannen voor Bommelwereld, een attractiepark dat volledig in het teken staat van Olivier B. Bommel.
Toerisme is belangrijk voor de Achterhoek. Er liggen hier nog volop kansen. Deze zijn niet alleen voor de regionale economie. Tijdens het bezoek werd duidelijk dat toeristische voorzieningen ook lokaal worden gebruikt. Zo wordt het zwembad en de tennisbanen van het vakantiepark ook gebruikt door de inwoners van Groenlo. Zo draagt het vakantiepark ook bij aan de leefbaarheid van de bewoners. 

Cultuur in Winterswijk

De volgende bestemming was Villa Mondriaan in Winterswijk. Een belangrijke plek voor cultuur. Het museum beschikt over een mooie collectie van vroege werken van Mondriaan. Veel toeristen reizen af naar Winterswijk om het werk van de schilder te bezichtigen. De 25-jarige directrice Jana Roovers gaf aan de fractie een rondleiding door het museum. Ook legde zij de insteek van het museum uit: het museum probeert in de organisatie jong talent de ruimte te bieden. Roovers is als jongste museumdirecteur van Nederland hier een goed voorbeeld van.
De fractie ging ook in gesprek met Gerben Grooten, directeur van muziekschool BoogieWoogie. De muziekschool gaat niet alleen om muziek. De school zet zich ook in om mensen uit Winterswijk in verbinding te brengen en een bijdrage te leveren aan mentaal welzijn. Aan het eind van de dag werd de steengroeve in Winterswijk bezocht. Deze heeft grondlagen die miljoenen jaren oud zijn en hiermee internationaal bekend zijn bij onderzoekers. Er zijn plannen om bij de steengroeve een museum te maken. 

Toerisme biedt kansen voor de Achterhoek. Niet alleen voor de economie, maar ook voor de lokale leefbaarheid. Het bezoek gaf hierin mooie inzichten die de fractie meeneemt naar het provinciehuis in Arnhem. 

VVD Gelderland komt naar u toe!

De komende Statenperiode wil VVD Gelderland vaker de regio in om zo, net als met het bezoek aan de Achterhoek, meer inzichten te verkrijgen. Heb je een idee voor een volgend bezoek aan de regio? Neem dan contact op met Constantijn Teske (vvdpsgld@gmail.com)

 

Publicatiedatum: 31 mei 2023