VVD gld Portret edit

Christianne bedankt!

Christianne van der Wal

Op 2 februari jl. is er officieel afscheid genomen van Gelders VVD-gedeputeerde Christianne van der Wal.
Deze Statenvergadering is terug te kijken via deze link. De vergadering begint met het afscheid van Christianne; de Commissaris van de Koning John Berends en VVD Fractievoorzitter Frederik Peters spraken haar toe. Daarna nam Christianne zelf het woord waarin zij de afgelopen weken nog eens de revue liet passeren en iedereen bedankte voor de fijne samenwerking. 

Altijd enthousiaste inzet

Op 10 januari jl. is zij beëidigd als minister voor Natuur en Stikstof in het Kabinet Rutte IV. De Gelderse VVD is er trots op dat Gelderland daarmee een echte liberale ‘power-vrouw’ in Den Haag krijgt. Fractievoorzitter Frederik Peters: “Het liefst hadden we Christianne voor Gelderland behouden. Want we hebben ervaren hoe sterk zij de afgelopen jaren voor onze Provincie heeft geacteerd op complexe dossiers. Haar politieke en bestuurlijke talent is echter ook in Den Haag niet onzichtbaar gebleven. Wij bedanken Christianne hartelijk voor haar altijd enthousiaste inzet en haar vermogen om ook in moeilijke situaties tot goede oplossingen te komen. Wij gaan haar vrolijke persoonlijkheid missen!”

Van grote waarde voor Gelderland

Christianne trad in 2019 toe tot het College van Gedeputeerde Staten van Gelderland nadat zij daarvoor wethouder was geweest in de gemeente Harderwijk. Binnen GS werd zij verantwoordelijk voor onder andere de Gelderse economie, innovatie en mobiliteit. Tijdens de uitbraak van de Coronacrisis heeft zij zich hardgemaakt voor de Gelderse ondernemers. Die konden vervolgens rekenen op miljoenensteun vanuit de Provincie als onderdeel van een totaalpakket aan steunmaatregelen. Op het terrein van bereikbaarheid heeft Van der Wal belangrijke stappen gezet in de realisatie van de doortrekking van de A15 en de aanleg van de Railterminal Gelderland. Daarnaast heeft zij zich ingezet voor meer veiligheid op de Gelderse wegen. Met de komst van Connectr naar Gelderland heeft zij daarnaast een blijvende belangrijke impuls gegeven aan de ontwikkeling van waterstof en groene energie in onze Provincie. 

Foto: Provincie Gelderland

 

Publicatiedatum: 4 februari 2022