2Elburg

Historisch Elburg verrast!

Elburg

Op 1 juni bracht de VVD Statenfractie ook een bezoek aan historisch Elburg met gastsprekers Herre Dijkema, directeur-bestuurder toerisme Veluwe (Visitveluwe), Arnhem Nijmegen en Stijn Bode, Regiomanager Gelderland&Utrecht-HISWARECRON, met een rondleiding van museum directeur Anne-Marie van Hout.

Het belang van toerisme in Gelderland is groot

Herre Dijkema geeft in zijn presentatie aan, dat naast dat Gelderland een prachtige vakantiebestemming is, recreatie en toerisme een brede betekenis heeft in onze mooie provincie.  Kijk maar naar de werkgelegenheid de (regionale) economie, zeker met de effecten van Corona werd dit duidelijk. Onderwijs, met de vraag naar praktisch geschoold personeel die in deze sectoren kunnen doorgroeien. Maar ook belangrijk bij de grote bouwopgaves die voor ons liggen; hoe richt je een gebied in om ook prettig te wonen en te recreëren, inclusief leefbaarheid, natuur en duurzaamheid. Daarin wil toerisme Veluwe, die dit met monitoring in kaart brengt, met de provincie meedenken in de gebiedsopgaves die voor ons liggen.

Recreatie op het water

Stijn Bode sluit daarop aan welke contacten hij onderhoudt met de provincie, met de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu, duurzame jachthavens, vitale vakantieparken zonder ondermijning en criminaliteit. Het belang van de ondernemers, MKB-ers in een vaak seizoensgebonden sector. http://www.gastvrij-nederland.nl/

Goede samenwerking tussen gemeenten Noord-Veluwe en provincie

Afsluiting bij Kunsthub Bink, een ruimte voor Beleving in Kunst, met een podium voor jong talent. Exposities van hedendaagse beeldende kunst, evenementen met muziek -podiumkunst en vergaderlocatie. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal van de gemeente Elburg sluit de dag af, waarbij hij het belang van de goede samenwerking tussen gemeenten en de provincie nog eens benadrukt.

Zomer-tip

Nog geen plannen deze zomer? Kom vooral een bezoek brengen aan de prachtige Hanzestad Elburg en ontdek ook de mooie omgeving daaromheen. Voor rondleidingen en mooie ontdekkingen, bezoek VVV Elburg in Museum Elburg. https://www.museumelburg.nl/