VVD gld Portret edit

Betuwe - Rivierenland

4B 2 dijk

Het kruispunt van Nederland en het logistieke hart van Gelderland. Rivierenland en de Betuwe zijn de belangrijkste schakel tussen de randstad en het Ruhrgebied.

Goede verbindingen over spoor en de weg, zoals de A15, zijn topprioriteit. De telers van fruit die deze regio rijk is varen er wel bij.

Ook zij hebben goede verbindingen nodig. Voor een goede ontsluiting van Rivierenland, de Betuwe en de Gelderse Vallei wil VVD Gelderland de Rijnbrug bij Rhenen snel verbeteren.

Scholieren en studenten in Rivierenland en de Betuwe gaan naar school in Noord-Brabant en Utrecht, forenzen werken vaak in de randstad. VVD Gelderland wil betere treinverbindingen voor Rivierenland en de Betuwe, zo is de regio klaar voor de toekomst.

Rivierenland en de Betuwe zijn rijk aan cultuurhistorie. Je vindt er prachtige kerken, kastelen, molens en militaire monumenten. VVD Gelderland is trots op de geschiedenis van de regio. De geschiedenis is belangrijk voor het toerisme en deze monumenten willen we behouden voor volgende generaties.