VVD gld Portret edit

Lelystad Airport: geen laagvliegende vliegtuigen over onze provincie

Lelystad_Airport

De afgelopen maanden is volop gediscussieerd over de uitbreiding van Lelystad Airport. Hoewel de Provincie Gelderland uiteindelijk niet beslist over dit onderwerp, heeft de discussie direct effect op het dagelijks leven van onze inwoners. De VVD in Gelderland is glashelder: Lelystad Airport kan alleen uitbreiden als de laagvliegroutes over onze provincie van tafel zijn.

De Veluwe is hét toeristische gebied van Nederland. Ieder jaar genieten miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland van deze mooie Gelderse natuur, het wild en de rust. Het economisch belang voor onze provincie is dan ook gigantisch. Met maar liefst 24.000 Veluwse banen is de toeristische sector op de Veluwe een echte banenmotor. De VVD hecht daarom waarde aan het aantrekkelijk houden van dit gebied, zoals in het verkiezingsprogramma is vermeld. Laagvliegende vliegtuigen passen hier niet bij en bedreigen de Veluwse werkgelegenheid.

De VVD is blij dat het College van Gedeputeerde Staten zich achter dit standpunt heeft geschaard. In overleg met het Rijk wendt de Provincie daarom al haar invloed aan om ervoor te zorgen dat het luchtruim zo snel mogelijk opnieuw word ingedeeld. Lelystad Airport kan wat de VVD betreft daarom uitbreiden, zodra de laagvliegroutes van tafel zijn.