VVD gld Portret edit

Goed nieuws: honderden woningen erbij in Gelderland

baukran-3703469_1920

VVD Gelderland is blij met de financiële bijdrage van de overheid waardoor landelijk ruim 51.000 woningen versneld kunnen worden gebouwd. “De woningnood in Gelderland is groot. Voor starters, gezinnen en ouderen is het zeer lastig om een huis te vinden. Daarom zijn we tevreden met dit nieuws.”, aldus Gelders VVD woordvoerder Wonen Nicky Eppich.

Goed nieuws voor Nijmegen en Harderwijk

In totaal wordt er in deze eerste tranche 290 miljoen euro uitgetrokken om met grote spoed nieuwe huizen te bouwen in heel Nederland. Nijmegen ontvangt 5 miljoen euro van het rijk voor de bouw van 670 van woningen in het stationsgebied. Harderwijk ontvangt maar liefst 8,3 miljoen euro. Na deze eerste tranche van de woningbouwimpuls zal er een tweede ronde volgen.

Ook in andere delen van Gelderland is het woningtekort groot. VVD Kamerlid Daniel Koerhuis heeft gepleit voor een Woonakkoord Oost. Eppich: “De hoop is dat ook andere gemeenten zoals Arnhem, Apeldoorn en Gelderse regio’s als de Achterhoek gaan profiteren van een volgende tranche.” In Arnhem zijn er zeker 5000 (koop)woningen nodig.

Ruimte voor nieuwe woonvormen

Het Gelderse Actieplan Wonen moet voor het versnellen van het realiseren van 45.000 woningen binnen vijf jaar zorgen. De nadruk binnen het actieplan ligt op bestaande plannen en vooral op snel te realiseren, tijdelijke woonvormen, zoals conceptbouw, 3D geprinte woningen en flexwoningen. Eppich: “De VVD heeft extra aandacht gevraagd voor het plaatsen van tijdelijke woningen in buitengebieden, vooral in gemeenten die weinig ruimte hebben om binnenstedelijk te bouwen.”