VVD gld Portret edit

Rijk investeert in RegioExpres!

RegioExpres

Het is gelukt! Ook het Rijk wil geld beschikbaar stellen voor de noodzakelijke spoorverdubbeling in Gelderland. Om de ruggegraat van het publieke vervoer in de Achterhoek beter te krijgen, is de fractie van de Provinciale Statenfractie van de VVD al een tijd druk met spoorbaan-verdubbeling in het traject van Arnhem tot Doetinchem De Huet. Als deze spoorverdubbeling er is, kan er namelijk een RegioExpres gaan rijden. De RegioExpres is een sneltreindienst op het traject Doetinchem naar Arnhem. Vanaf Winterswijk tot Doetinchem rijdt deze treindienst als stoptrein. Met deze verbinding wordt de reistijd naar Arnhem een stuk korter, namelijk tot bijna een half uur!

"In de Staten maar ook in de lobby daaromheen, zijn we als VVD Statenfractie altijd heel druk geweest om het geld vanuit het Rijk wat hiervoor nodig is naar dit baanvak in de Achterhoek te krijgen. We zijn dan ook heel tevreden met dit goede nieuws! De verdubbeling van het spoor kan nu snel naar de uitvoering!" aldus OV-woordvoerder Koos de Looff.

"In de Staten hebben we steeds gepleit voor de reservering van hetzelfde bedrag als wat we van het Rijk vragen om bij te dragen, namelijk 75 miljoen euro, om ook in de richting van het Rijk duidelijk te maken dat voor ons de noodzakelijke  spoorverdubbelingen in dit traject echt belangrijk zijn. Ook hebben wij er steeds voor gepleit dat de voorbereidingen al van start zouden gaan en dat de gesprekken met de omwonenden van de spoorbaan al gevoerd moesten worden. Ik ben nu dan ook heel blij dat we dankzij het werk van gedeputeerde Van der Meer al zo ver zijn met de voorbereidingen want ondanks dat alles wat al uitgevoerd is, duurt het nog steeds tot in 2027 tot de RegioExpres echt rijdt maar dan kan er ook echt volop gebruik van worden gemaakt", aldus De Looff.