VVD gld Portret edit

Arnhem - Nijmegen

innovatie 2 - nijmegen

Arnhem en Nijmegen zijn de economische motoren van Gelderland. Er zitten veel bedrijven, startups, de Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Zij moeten goed bereikbaar zijn.

Arnhem en Nijmegen zijn een culturele hotspot, dat koesteren we.

 

In en rond Arnhem en Nijmegen lopen we voorop in de energietansitie, daar kunnen we verder werken aan innovatie. In de economische motor van Gelderland ziet VVD Gelderland kansen om meer vacatures te vervullen. Werkloosheid moet aangepakt worden.

VVD Gelderland heeft ambitie: Arnhem en Nijmegen moeten beter bereikbaar worden. De A15 moet daarom snel doorgetrokken worden naar de A12. Bij knooppunt Bankhoef op de A50 willen we de files snel tegengaan en op de A325 en de Pleyroute moeten files tot het verleden behoren. Het grensoverschrijdend spoor moet een impuls krijgen, VVD Gelderland vindt de ICE verbinding met Düsseldorf erg belangrijk.


In de regio Arnhem Nijmegen halen we nog niet genoeg uit de mogelijkheden die de aanwezige vooruitstrevende healtsector biedt. VVD Gelderland wil hier meer op inzetten en ziet kansen in nauwe samenwerking met Wageningen University om een hotspot voor health en food te creëren.

VVD Gelderland is trots op de innovatieve en internationaal actieve energiesector in de regio. We willen de energiesector verder uitbouwen, een podium geven en voorop lopen in de energietransitie. Gelderland heeft veel kennis in huis en de bedrijven in en rondom Arnhem en Nijmegen die zich met de energietransitie bezig houden zitten bij de wereldtop.

Papendal, Omnisport, Het Gelders Orkest, Introdans en Oostpool: deze regio van Gelderland heeft voor ieder wat wils. Prachtige culturele instellingen en sport voor zowel de toppers als de recreanten. VVD Gelderland koestert deze unieke voorzieningen. We zijn er trots op.