VVD gld Portret edit

Gelderland krijgt het "Groenste verkeerssteunpunt van Nederland”

Wegensteunpunt

ARNHEM – Onze provincie beheert 1.150 kilometer aan provinciale wegen. Zij is er verantwoordelijk voor dat deze wegen goed en veilig berijdbaar zijn en blijven. Ook wanneer het ijzelt of sneeuwt. In Rumpt is een provinciale verkeerssteunpunt dat zeer gunstig ligt voor het werkgebied aldaar. Dit steunpunt is echter verouderd en voldoet niet meer aan de standaarden en de duurzaamheidsambitie van Gelderland.

Nieuwbouw steunpunt in Rumpt

Statenlid Smits zegt hierover; “Nieuwbouw bleek noodzakelijk om te kunnen voldoen aan de eisen van deze tijd. Door samen te werken met de gemeente West Betuwe, die toe is aan een nieuwe gemeentewerf, ontstaan synergie- en inkoopvoordelen. Door het gezamenlijk gebruik van terreinen en opstallen is deze samenwerking voor beide partijen financieel aantrekkelijk”.

Groenste steunpunt van Nederland

Zowel de Provincie Gelderland als de gemeente Neder Betuwe hebben de ambitie uitgesproken om van dit steunpunt het “Groenste steunpunt van Nederland” te maken. Deze locatie is aantrekkelijk omdat het niet alleen centraal gelegen is maar ook omdat er vrijwel geen huizen in de buurt staan. Smits verwacht daarom weinig overlast voor de omgeving van af- en aanrijdend verkeer.

De nieuwbouw van het provinciesteunpunt en de nieuwe gemeentewerf zal volgens de Provincie Gelderland vermoedelijk eind 2023 gereed zijn.