VVD gld Portret edit

Hoe verder met de wolf in Gelderland?

Wolven-op-de-Veluwe-foto-Hilco-van-Fransooijs

"Een wolf die zich niet laat wegjagen of tegenhouden, wacht echt niet op de politie om zich te laten afschieten, maar gaat zo spoedig mogelijk over tot de aanval op zijn of haar prooi", aldus VVD Statenlid Rosmarijn Boender. "Afgelopen woensdag had ik een goede oordeelsvormende bespreking met Gelderse collega-woordvoerders Natuur en de gedeputeerde over het leefgebied van de wolf in Gelderland, over subsidie voor preventiemaatregelen tegen de wolf en over het aspect veiligheid."

Er werd gesproken over hoe het verder moet bij een groeiend aantal wolven. Welke voorwaarden de provincie kan stellen aan het laten afschieten van een wolf op eigen terrein bij potentieel gevaar?

Boender; "De Gedeputeerde heeft toegezegd de adviezen uit het rapport van commissie Van Geel te gaan uitwerken en onze vragen  te verwerken in een beleidsvoorstel".

Er is nu volop aandacht voor de wolf; zie ook dit artikel van Omroep Gelderland. Boender: "Na de zomer komt er een vervolg-bespreking en daarvan houd ik u graag op de hoogte."

FOTOBRON: Omroep Gelderland - Hilco van Fransooijs
"Wolven op de Veluwe"