VVD gld Portret edit

Jeanne De Graaf
Statenlid

Woordvoerderschappen: 

  • Wegen
  • Logistiek
  • Regionale bereikbaarheid
  • Fiets

 

 

Meer informatie

Wat is je naam en waar woon je?

Mijn naam is Jeanne De Graaf en ik kom uit de Betuwe (Elst), maar ik woon al jaren met veel plezier in Nijmegen.  

Waarom ben je de politiek in gegaan?

Ik ben de politiek in gegaan omdat ik van mening ben dat als je iets wil veranderen, je mee moet doen. Zelf woon ik in Nijmegen, een fantastische stad maar ook erg links. Daar wilde ik iets aan veranderen.   Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 raakte ik als vrijwilliger actief betrokken bij de VVD in Nijmegen om de stad een stukje liberaler te maken. Ik had het enorm naar mijn zin bij de VVD en dit gevoel is de afgelopen jaren alleen maar sterker geworden. Vanuit mijn werk als jurist bestuursrecht weet ik als geen ander hoe (ruimtelijke) projecten politiek gevoelig kunnen liggen. Nu wordt het tijd om mijn inhoudelijke kennis te verbinden met het politieke en de stap te maken om Statenlid te worden. Het past bij de VVD om de spreekwoordelijke schouders onder uitdagingen te zetten, ik draag daar graag mijn steentje aan bij. 

Wat is er mooi aan jouw woonplaats en de provincie?

Nijmegen is een bruisende studentenstad, geliefd onder jong en oud. Het is echt een feest om er te mogen wonen met veel leuke restaurantjes en cafés. Het is er altijd gezellig en in de zomer ligt het Waalstrandje vol waar mensen een biertje drinken onder het zonnetje. De provincie Gelderland heeft sowieso heel veel variatie, je bent zo in de natuur – maar ook gauw in de stad. De Vierdaagse brengt die afwisseling heel mooi in beeld. Het is sowieso een feest om in Nijmegen te wonen tijdens de Vierdaagse!  

Waar ga jij je straks voor inzetten?

Ik merk aan veel vrienden dat zij niet goed weten wat de provincie nu eigenlijk doet. Bovendien heeft de provincie last van een wat stoffig imago. Dat moet wat mij betreft anders. Ik vind het belangrijk om (jonge) mensen te vertellen over het belangrijke werk van de Provinciale Staten en hen te betrekken bij de politiek. Ik denk dat ik die boodschap goed kan overbrengen. Stikstof, de energietransitie, woningbouw, mobiliteit: allemaal thema’s die ook bij de provincie thuishoren, maar dan in groter verband.