Frederik Peters
Statenlid VVD Gelderland / Fractievoorzitter

Introductie

Als geboren Nijmegenaar heb ik de eerste jaren van mijn jeugd in het Maas en Waalse Wijchen doorgebracht. De fietstochtjes met mijn ouders leerde mij de pittoreske kerkdorpen, met molens en kastelen, en het mooie, rustige platteland kennen. Na een verhuizing rond mijn elfde jaar naar Nijmegen heb ik vervolgens ook mijn studietijd doorgebracht in de oudste stad van Nederland. Samen met mijn vrouw en twee zonen woon ik nu alweer enkele jaren in Nijmegen-Noord. Een bijzonder en mooi gebied waar de komende jaren veel nieuwe ontwikkelingen plaats vinden.

Waarom Statenlid voor de VVD?

Sinds 2015 maak ik deel uit van de Gelderse VVD fractie.
In Gelderland leven we met ongeveer 2,5 miljoen mensen in een geweldige en heel   diverse provincie. Dat vraagt om een Provinciaal bestuur dat in staat is uiteenlopende mensen en belangen te verbinden en dat op belangrijke onderwerpen de regie durft te pakken.

Als liberaal sta ik voor een ambitieuze Provincie die ruimte geeft aan ondernemerschap en innovatie, die pal staat voor de veiligheid van de Gelderse inwoners, en die iedere dag werkt aan de welvaart van morgen.

Meer informatie

Woordvoerderschappen

  • Algemeen Bestuur / Veiligheid - Weerbare Overheid
  • Wonen
  • Gebiedsopgaven
  • Sport

Regiovertegenwoordiging
Alle regio’s