VVD gld Portret edit

VVD steunt nieuw Corona-noodpakket van 50 miljoen

VVD afstand COVID

De Gelderse VVD fractie heeft steun gegeven aan een noodpakket van 50 miljoen euro om het Gelderse bedrijfsleven en andere organisaties te ondersteunen. Dit bedrag komt bovenop de 10 miljoen steun voor gemeenten en 11 miljoen voor het innovatieve bedrijfsleven via het Topfonds Gelderland. Het geld uit het nieuwe noodpakket is bedoeld om levensvatbare bedrijven en organisaties door de crisis te helpen. 

Elke sector waarde voor de economie en samenleving

Tijdens de Statenvergadering van 27 mei jl. onderstreepten de liberalen blij te zijn dat gekozen is voor een aanpak die openstaat voor bedrijven en organisaties uit elke sector. “Voor ons heeft elke sector op zijn eigen manier waarde voor de economie en samenleving en verdiend dus ondersteuning als dat nodig is”, aldus Frederik Peters.

Actief ondernemerschap wordt beloond

Duidelijk is ook dat het noodpakket niet alle problemen op zal lossen. Om het beschikbare geld daarom rechtvaardig te verdelen over de aanvragen zijn toetsingscriteria opgesteld. De VVD heeft tijdens de Statenvergadering in het bijzonder aandacht gevraag voor diegenen die in crisistijd ondernemerschap hebben getoond. Bijvoorbeeld doordat zij actief opzoek zijn gegaan naar nieuwe inkomstenbronnen. Peters: “Zij moeten worden beloond ten opzichte van organisaties die de afgelopen weken vooral naar de overheid hebben gekeken.” Het College heeft toegezegd dit element onderdeel te maken van de beoordeling van aanvragen. 

Inbreng VVD tijdens de Statenvergadering

 

Vragen of opmerkingen zijn welkom

Mocht u vragen of opmerkingen hebben in het kader van de nood COVID-maatregelen die de Provincie neemt, dan kunt u contact met ons opnemen via Fractiemedewerker Birkitta Kortes: birkitta.kortes@psgelderland.nl.  

Het VVD-team in de provincie Gelderland wenst u en uw dierbaren veel goede gezondheid toe en laten we samen blijven werken aan het behoud van de brede welvaart in onze mooie provincie! 

#SAMENSTERK

Publicatiedatum: 28 mei 2020