20221126_155614

VVD Gelderland gaat met 50 toppers de verkiezingen in!

20221126_155614

Arnhem - VVD-lijsttrekker Helga Witjes: “Ik ben supertrots dat we in Gelderland zo’n prachtige lijst met liberale toppers hebben kunnen samenstellen! Maar liefst 50 kandidaten uit alle windstreken van de provincie willen hun beste beentje voorzetten om ook van de komende Provinciale Statenverkiezingen een succes te maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij met ons ambitieuze programma en met deze gedreven kandidaten vele kiezers aan zullen spreken”.

In een drukbezocht Sportcentrum Papendal hebben de Gelderse VVD-leden zaterdag jl. de kandidatenlijst vastgesteld. Witjes, die in juni 2022 al met veel enthousiasme tot lijsttrekker werd verkozen, voert de lange lijst met namen aan.

De VVD kan het verschil maken

Op nummer twee staat een inmiddels bekend ‘Gelders gezicht’ uit Rivierenland, Mark Smits. “Wat een enorme eer om door de leden tot nummer twee te worden verkozen. Ik ben dankbaar dat ik nog een periode door mag omdat ik zie hoeveel grote uitdagingen er op ons wachten. De provincie is verantwoordelijk voor belangrijke dossiers zoals de energietransitie en stikstof maar ook voor mobiliteit en economie. De VVD kan hierin een belangrijk verschil maken ten opzichte van de andere partijen. Hiervoor zet ik graag mijn opgedane ervaring en mijn energie opnieuw in”.

Jeanne Pruijn uit Nijmegen vormt de nummer 3 van de lijst. Deze relatieve nieuwkomer in de politiek staat te trappelen om haar steentje bij te dragen. "Ik ben trots en blij dat ik op nummer drie ben geplaatst. Ik ben zeer gemotiveerd om voor onze mooie provincie aan de slag te gaan.” aldus Pruijn.

Goede mix van ervaring en nieuwkomers

Naast Mark Smits staan ook de huidige fractieleden Peter Hendriks uit Velp als nummer 4, Koos de Looff uit Zaltbommel als nummer 6 en René Westra uit Arnhem als nummer 7 op de lijst. Andere nieuwkomers in de top 10 behalve Jeanne Pruijn zijn; Inge Klein Gunnewiek uit Winterswijk (5), Karin Kalthoff uit Arnhem (8), Karin van den Heuvel uit Beuningen (9) en Marijke Neutgens uit Nijmegen (10). Huidig boegbeeld Jan Markink die nadat het college is gevormd na de verkiezingen, afscheid neemt als gedeputeerde, staat genoteerd als lijstduwer.

Doen wat nodig is

“Doen wat nodig is’; daar gaan we voor in de mooiste provincie van Nederland. Binnenkort starten wij onze campagne en kunnen de Gelderse kiezers zelf kennismaken met alle kandidaten van onze lijst. Wij gaan graag het gesprek aan door heel Gelderland om op te halen hoe men aankijkt tegen de provincie en welke rol men weggelegd ziet voor de VVD. Ik ben trots op alles wat bereikt is in deze periode maar ik zie ook dat er nog genoeg werk aan de winkel is. Hier zet ik graag met mijn fonkelnieuwe team de schouders onder in de komende periode”, aldus Helga Witjes.

 

 

Publicatiedatum: 27 november 2022