VVD gld Portret edit

VVD: “Geef ondernemers uitstel betalen Provinciale wegenbelasting”

uitstel betalen

De Corona-crisis grijpt hard om zich heen. Inmiddels zijn als gevolg van deze crisis wereldwijd duizenden doden te betreuren. In alle te nemen maatregelen staat voor de volksgezondheid voorop. Fractievoorzitter Frederik Peters: “Het zijn bijzondere tijden die om bijzondere maatregelen vragen. Die zijn niet altijd leuk, maar wel nodig om het virus te bestrijden.”

Als belangrijk effect van deze corona-uitbraak zien de liberalen dat het openbare leven stil komt te liggen. Vooral ondernemers in zowel grootbedrijf als midden- en kleinbedrijf worden financieel hard geraakt door acute uitval van de vraag. Statenlid Peter Hendriks: “Voor gezonde ondernemingen dreigt een financiële strop die zich al eind deze maand voor kan gaan doen. Als we dat kunnen voorkomen of verzachten, moeten we dat doen”.

In het coalitieakkoord ‘Samen voor Gelderland’ is terecht veel aandacht voor ondernemers en het bedrijfsleven. Zo is de Provinciale wegenbelasting (opcenten) vanaf dit jaar met 5 miljoen euro gedaald.

De corona-crisis vraagt volgens de liberalen echter om bijzondere maatregelen om het bedrijfsleven op korte termijn te ondersteunen. Hendriks: “we willen weten welke mogelijkheden het College ziet om financieel gezonde ondernemingen die in acute problemen komen bij te staan.” Peters vult aan: “Heel concreet willen we bijvoorbeeld weten of de betaaltermijnen van de provinciale wegenbelasting voor ondernemers kan worden verlengd. Zo’n maatregel kan ondernemers al weer wat financiële lucht geven”.

----------

Bent u ondernemer en wilt u weten welke regelingen er nu al zijn? Kijk dan op de website van de Kamer van Koophandel

Publicatiedatum: 15 maart 2020