VVD gld Portret edit

Praat mee over de provinciale begroting op 15 oktober a.s.!

Pratende mensen, Lobby, praten, nieuw

Op zaterdagochtend 15 oktober wordt van 10.30 tot 13.30 uur en participatiemarkt in het Huis der Provincie georganiseerd. De Participatiemarkt draait om de Begroting 2023 en de herijking hiervan. De Participatiemarkt vervangt de hoorzitting over de Begroting 2023. Deze interactieve markt is dus DE kans om met Statenleden te bespreken hoe je aankijkt tegen het Begrotingsvoorstel van Gedeputeerde Staten.

Waarom een markt en geen hoorzitting?VVD-woordvoerder Koos de Looff heeft de afgelopen twee jaar steeds aandacht gevraagd voor de manier van geld uitgeven en het snelle slinken van het eigen vermogen van Gelderland. De Looff: "Onze inkomsten dalen al jaren scherp en de structurele uitgaven stijgen ook hard. Gelukkig wordt bijna Staten-breed begrepen dat we zo niet meer door kunnen gaan met uitgeven zonder bijbehorende, passende inkomsten. Het gevolg van deze constatering is dat we iets moeten doen, maar wat…? De VVD vindt dat we kritisch moeten kijken naar de rol van de provincie en de daarbij horende begroting. Er zullen dus keuzes gemaakt moeten worden, wat wel en wat niet. En daarom gaan wij als Staten graag in gesprek met inwoners, ondernemers, organisaties en gemeenten in Gelderland."
Daarnaast doet De Looff een extra oproep aan alle Gelderse liberalen: "Noteer 15 oktober in de agenda en laat een VVD-geluid horen tijdens de Participatiebijeenkomst om onze mooie provincie nog sterker te maken!"

Er zijn diverse marktkramen die allen een onderwerp vertegenwoordigen volgens het onderstaande overzicht.Cluster 1: Algemeen Bestuur en Financiën Cluster 2: Mobiliteit Cluster 3: Wonen en Ruimte Cluster 4: Natuur en Landbouw Cluster 5: Economie, Energie en Klimaat Cluster 6: Cultuur en Erfgoed, Leefbaarheid en Gebiedsagenda’s

Opgeven kan tot 14 oktober.

Home | Participatiemarkt Begroting 2023 (gelderland-events.nl)

Mocht je geen tijd hebben ,maar wel je ideeën willen delen, mail dan aan Koos de Looff: koos.delooff@psgelderland.nl

Publicatiedatum: 30 september 2022