VVD gld Portret edit

Iris Haklander over haar kandidatuur en het belang van het waterschap

9e08ad51-a4c8-4138-b252-83faa5276897_thumb1920

Nummer vier op de lijst voor het waterschap Vallei en Veluwe Iris Haklander werd recentelijk geïnterviewd over haar kandidatuur door de Harderwijker Courant. Haklander benadrukt in het interview het belang van het waterschap. 

Sociaal betrokken

Haklander is graag sociaal betrokken. Eerder was zij al gemeenteraadslid voor de gemeente Harderwijk. Nu wil zij zich richten op het waterschap. Haklander: "Ik vind het leuk om die brug te slaan door sociaal betrokken te zijn en de samenwerking te intensiveren. Ik wil verschil maken en heb mij beschikbaar gesteld voor vier jaar.” 

Het belang van het waterschap

Haklander gaat in het interview ook in op het belang van het waterschap. Deze wordt namelijk vaak onderschat. Veel mensen merken niet de belangrijke taken en verantwoordelijkheden van het waterschap. Een functionerend waterschap hoort namelijk onzichtbaar te zijn. Halkander: "Schoon water, voldoende water en droge voeten. Je merkt niks van een goed waterschap omdat het goed geregeld is."

In het kader van de klimaatverandering wordt de rol van het waterschap steeds belangrijker. Droge en natte periodes wisselen elkaar bijvoorbeeld in toenemende mate af. Deze uitdagingen vragen om passende maatregelen van het waterschap. "Als wij niks doen, houden we geen droge voeten, want de zeespiegel stijgt", zegt Haklander. 

Gericht op oplossingen

Water moet op sommige momenten sneller worden afgevoerd en op andere momenten juist langer worden vastgehouden. Hier bestaan verschillende methoden voor. Voor het vasthouden van water benoemt Haklander bijvoorbeeld de wadi: "Je kunt het water bijvoorbeeld opvangen in een wadi, want als het in de grond zakt ben je het kwijt"

Lees het interview op de site van De Harderwijker Courant

Pagina Iris

Publicatiedatum: 1 maart 2023