VVD gld Portret edit

In een nestkastje kun je niet wonen!

bird-feeder-2344414_1280

ARNHEM - De VVD roept de provincie op om sneller werk te maken van de vergunningverlening. "Immers in een nestkastje kan je niet wonen", aldus portefeuillehouder Inge klein Gunnewiek. 

Schriftelijke vragen

Inge heeft vragen gesteld over de afgifte van vergunningen, specifiek de ontheffing/vergunning Wet Natuurbescherming door de provincie.

Inge zegt hierover: “De aanleiding voor de vragen zijn mijn eigen ervaringen toen ik wethouder was in Winterswijk en een recent bericht op LinkedIN van een bouwbedrijf.

Die heeft onlangs een brief ontvangen van Provincie Gelderland. “Sorry, we zijn druk en we kunnen niet zeggen wanneer u wel aan de beurt bent”.Zelf heb ik meegemaakt dat de provincie na 26 weken de aanvraag van de stapel pakte: de initiatiefnemer kreeg te horen “Oh, u heeft het verkeerde nestkastje gebruikt”.

Vervolgens liep de bouw van de 11 woningen een jaar vertraging op, want het onderzoek moest opnieuw. Maar die woningen : die kwamen er gewoon. Alleen wel veeeeel later”.

Begroting Wonen en Ruimte

Tijdens de commissie Wonen en Ruimte stond de begroting op de agenda.

De provincie Gelderland heeft een Actieplan Wonen en dit actieplan wordt structureel geborgd. Dat is een goede zaak vindt de VVD: immers, we hebben de woningcrisis nog lang niet opgelost.

Gemeenten ondersteunen met kennis en capaciteit

Het is ook goed dat de provincie gemeenten ondersteunt met kennis en capaciteit. Maar de provincie mag dus ook naar zichzelf kijken, dat is het signaal dat Inge klein Gunnewiek daar heeft afgegeven. De vleermuis en de Wet Natuurbescherming heeft ze daarbij als voorbeeld gegeven.

Snelheid makenDe brief aan de bouwondernemer impliceert dat er een flinke stapel ligt. Daarom heeft de VVD Statenfractie gevraagd hoeveel aanvragen er liggen en welk percentage van de aanvragen binnen de termijnen wordt behandeld. De meest belangrijke vraag is echter: “Hoe kunnen we anders (praktisch) omgaan met de uitvoering van deze Wet Natuurbescherming?”.

Ecologen en bouwondernemers weten namelijk vaak heel goed zelf hoe hiermee praktisch om te gaan.Lees de schriftelijke vragen via de onderstaande link:

https://gelderland.stateninformatie.nl/document/13401855/1/Statenvragen+over+ontheffing-vergunning+Wet+Natuurbescherming+woningbouw+van+I_+klein+Gunnewiek+%28VVD%29+%28PS2023-1072%29

Publicatiedatum: 25 oktober 2023