VVD gld Portret edit

VVD Lijsttrekker Helga Witjes klaar voor grote uitdagingen in Gelderland!

Schermafbeelding 2022-06-26 om 10.48.13

“Ik zou er bijna verlegen van worden” zegt Helga Witjes een dag na haar benoeming, zo groot is het vertrouwen in haar. In een goed gevulde sporthal in Ede werd zij gisteren door de leden unaniem gekozen als lijsttrekker voor de aankomende Provinciale Staten verkiezingen in maart 2023.

Samenwerken

“Wij zijn een volkspartij, een partij die in oplossingen denkt en niet de hakken in het zand zet of de kop in het zand steekt”, trapte Helga af tijdens haar speech. “We kunnen het probleem van stikstof in ons land niet ontkennen. Wonen en wegen liggen stil door rechterlijke uitspraken. We moeten de stikstofdepositie naar beneden krijgen voor het verbeteren van onze natuur. We moeten van het slot af. Dit wil ik in gezamenlijkheid oppakken".

Helga geeft vandaag opnieuw aan: "Voor boeren moet er echt perspectief komen en als er één is die dat weet dan ben ik dat wel, als dochter van een veehandelaar. De kop in het artikel van de Gelderlander vandaag die suggereert dat ik de problemen van de boeren niet serieus zou nemen, steekt mij dan ook!”, aldus de kersverse lijsttrekker.

Bevlogen, betrokken en gedreven

Naast de grote stiktofproblemen, is Helga ook klaar voor andere grote uitdagingen in Gelderland. Zij vindt dat er snel meer betaalbare woningen moeten komen en de bijbehorende infrastructuur verder op orde moet worden gebracht. Helga omschrijft zichzelf als een positief ingesteld mens. Bij haar afscheid als wethouder in Lingewaard vorig jaar kreeg zij een bord waarop haar eigenschappen vermeld staan. “Bevlogen, betrokken en gedreven”! Deze mooie kwaliteiten wil ze inzetten tijdens de verkiezingscampagne die ze wil gaan voeren met een enthousiast team met als doel Gelderland de komene jaren nog liberaler te maken.

Flinke dosis bestuurlijke ervaring

Helga is 49 jaar oud en woont samen met Piet in Doornenburg, tussen Arnhem en Nijmegen. Zij brengt een flinke dosis bestuurlijke ervaring mee. Gestart als adviseur van de Bestuursacademie voor menig college van B&W en vele ambtelijke organisaties in Nederland en vervolgens was ze bijna 8 jaar wethouder in Lingewaard. Helga beschikt mede daardoor over een groot netwerk in onze provincie maar ook daarbuiten. “Met de complexe opgaven waar Gelderland voor staat, is zij de ideale persoon om hier een krachtige bijdrage aan te leveren”, aldus de leden.

Opnieuw de grootste!

Helga is enorm gemotiveerd om samen met haar team weer minimaal 8 zetels te halen. “Ik ben er van overtuigd dat we de grootste kunnen blijven in Gelderland! Door een gevarieerde lijst, een aansprekende campagne en natuurlijk gaan we altijd voor de inhoud. Ik heb er zin in!"

 

Schermafbeelding 2022-06-26 om 10.48.13

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: 26 juni 2022