IMG_4468

Edith Schippers en VVD Gelderland brengen een bezoek aan Elestor

PHOTO-2023-02-25-17-11-15

ARNHEM - Innovatie is cruciaal voor een vitale Gelderse economie. In het kader van innovatie brachten VVD lijsttrekker voor de Provinciale Staten Helga Witjes, nummer twee Mark Smits en VVD lijsttrekker voor de Eerste Kamer Edith Schippers zaterdag een bezoek aan Elestor in Arnhem. 

Innovatie voor werkgelegenheid én oplossingen

Innovatieve bedrijven zorgen voor  werkgelegenheid. Zowel direct als indirect ontstaan er door deze bedrijven banen in diverse sectoren. Naast werkgelegenheid leveren deze bedrijven ook een belangrijke bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Enkel via innovatie komen we tot de antwoorden op de uitdagingen van de toekomst. Het bedrijf Elestor levert bijvoorbeeld met haar zelfontworpen flow battery een belangrijk aandeel in de energietransitie. De flow battery is potentieel in staat om duurzame energie op te slaan, iets wat bestaande batterijen niet kunnen. Het is voor Gelderland van belang dat zij aantrekkelijk blijft voor innovatieve bedrijven als Elestor. 

VVD en innovatie

Om innovatieve bedrijven in Gelderland te behouden en nieuwe bedrijven te binden, is een goed vestigingsklimaat van groot belang. Zowel landelijk als provinciaal zet de VVD zich in om dergelijke bedrijven in hun werkzaamheden te ondersteunen. De VVD Gelderland heeft zich de afgelopen jaren onder andere ingezet voor ondersteuning van innovatieve startups zodat ze uit kunnen groeien naar betekenisvolle bedrijven zoals Elestor.

Ook landelijk zet de VVD zich in voor het belang van innovatie. Schippers: “Wij moeten er in Den Haag voor zorgen dat Nederland een land blijft waar bedrijven zich graag vestigen en kunnen groeien.’’ Schippers wil dat innovatieve bedrijven in hun werkzaamheden worden ondersteund. 

Ook voor de komende jaren is het van belang dat er in Gelderland ruimte wordt geboden aan innovatief ondernemerschap. De Gelderse VVD doet wat nodig is om deze bedrijven in hun werkzaamheden te blijven ondersteunen. Op deze manier wordt de Gelderse economie versterkt en wordt er gewerkt aan de oplossingen van de toekomst.

Publicatiedatum: 26 februari 2023