VVD gld Portret edit

Dé ondernemerspartij van NL, de VVD!

Dilan-gesprek-1600x900 bron VVD

Arnhem – Ondernemers uit heel Gelderland kwamen op de Dag van de Ondernemer (17/11/23) naar het jaarlijkse VVD Gelderland Ondernemersdiner. Bedrijven van klein tot groter waren vertegenwoordigd. “Het mooie aan deze avond is dat politici te horen krijgen waar ondernemers tegen aanlopen. Het MKB kan op haar beurt op een laagdrempelige manier in contact komen met collega-ondernemers en politici op lokaal, provinciaal en landelijk niveau”, aldus VVD-fractievoorzitter Mark Smits.

Zelfstandige ondernemers meer zekerheid bieden.

Nederland en zeker ook Gelderland kent veel zelfstandige ondernemers. Verreweg de meeste van hen kiezen er bewust voor om voor eigen rekening en risico aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld omdat ze meer vrijheid willen in hun werk. Zij hebben behoefte aan duidelijkheid en voorspelbaarheid, zodat ze gewoon kunnen ondernemen. Smits: "Daarom komt de VVD onder andere met een aparte rechtsvorm voor zelfstandigen, daarnaast willen wij een publieke verzekering bij arbeidsongeschiktheid voor de zzp’er die dat wil, en maken we het ook mogelijk om makkelijker pensioen op te bouwen voor de ondernemer".

Sprekers

Naast een heerlijk 3-gangen menu, sfeervol en uitstekend verzorgd door Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem, kregen de aanwezigen op 17 november jl. een aantal interessante sprekers ‘voorgeschoteld’ met een verhelderende kijk op ondernemerschap in allerlei vormen. De eerste spreker was Pier Eringa. Eringa is een bestuurder die actief is bij meerdere ziekenhuizen in Gelderland. Daarnaast was hij actief binnen de Nederlandse spoorwegen, Transdev, de politie en ProRail. “Eringa weet op enthousiaste wijze te vertellen over veranderprocessen binnen bestaande bedrijfsculturen. Iemand die geen onderdeel is van deze cultuur kan veranderingen binnen een bedrijf vaak organiseren”, aldus Herre Dijkema medeorganisator van de avond en nummer 55 op de lijst voor de VVD.

Naast Eringa sprak Erik Stijnman, een Defensiespecialist en betrokken militair in hart en nieren, over de uitdagingen van ons leger in de 21e eeuw. Tot slot vertelde Hester Veltman over haar drijfveren, gebaseerd op het podiumpje dat haar grootmoeder haar als kind al gaf, voor de Tweede Kamerverkiezingen. Veltman is de hoogste nieuwkomer op de kandidatenlijst van de VVD en staat op nummer 16.

Traditie

Inmiddels is het VVD Gelderland Ondernemersdiner een jaarlijkse traditie aan het worden, welke op of rond de ‘Dag van de Ondernemer’ wordt georganiseerd. Fractievoorzitter Smits zegt hierover: “Ik ben zelf ook ondernemer en ik zie hoe veel collega MKB-bedrijven het lastig vinden om een weg te zoeken in het ondernemerschap. Zeker wanneer ze te maken hebben met de wirwar van regels. We moeten als overheid bedrijven stimuleren om te innoveren en ze niet in de weg staan. Bij de aanvraag van een vergunning bijvoorbeeld moet er snel duidelijkheid worden gegeven. Zo weet een bedrijf op tijd waar zij aan toe is”.

Ondernemers bedankt!

De VVD bedankt onze ondernemers voor haar inzet voor onze provincie. Zij maken het mogelijk dat er banen zijn en innovaties worden ontwikkeld. “Dit mag beter worden gewaardeerd”, aldus ook Dijkema. We hopen dat volgend jaar nog meer ondernemers afkomen op deze mooie en bijzondere netwerkavond. Wij heten u van harte welkom!

Publicatiedatum: 21 november 2023