VVD gld Portret edit

Belastingverlaging voor de Gelderlanders is geen luxe maar noodzaak

Geld ZorgenI

Alles wordt duurder. Ook in onze mooie provincie Gelderland merken we dat onze dagelijkse boodschappen, de benzine, onze stroom, de kinderopvang, uiteten, - en ga zo maar door - allemaal duurder wordt. VVD Gelderland vindt daarom dat de provinciale opcenten de komende jaren omlaag moet in plaats van omhoog. “Dit is geen luxe maar voor veel mensen noodzaak. De komende paar jaar wil de VVD de belasting in Gelderland daarom in totaal met 20 miljoen euro verlagen”, aldus Helga Witjes lijsttrekker van de Gelderse VVD.


Provinciale opcenten


De VVD vindt al langer dat we de provinciale opcenten in Gelderland moeten verlagen. De VVD vindt het daarom na de verkiezingen een natuurlijk moment, bij de start van een nieuw college, om dit goed te regelen. Witjes zegt hierover; “Gelderlanders verdienen hun geld door hard te werken. Zij verdienen het ook om zelf te beslissen wat ze met dat geld doen. Wij willen dat de overheid alleen
geld uitgeeft aan noodzakelijke dingen. Daardoor kunnen de belastingen omlaag, zodat mensen de vrijheid hebben om hun eigen keuzes te maken”.


Gelderlanders profiteren


Gelderlanders met een auto of motor profiteren van deze belastingverlaging. “Vrijwel iedereen met een motorvoertuig profiteert van deze belastingverlaging die we uit onze initiële middelen - eenmalig geld per jaar - gaan dekken” aldus Witjes. Met dit plan denkt de VVD ook een belangrijk signaal af te geven aan andere partijen die het autobezit zien als een pinautomaat. Voor alle uitgaven in ons land is een gezonde economie cruciaal om al onze ambities te kunnen blijven betalen. De auto is geen melkkoe. Onze hardwerkende Nederlanders verdienen daarom onze steun!


Heeft u vragen over ons plan voor het verlagen van de provinciale opcenten? Neem dan gerust contact met ons op via: Mark Smits VVDPSGLD@gmail.com

Publicatiedatum: 7 maart 2023