VVD gld Portret edit

Debatavond ‘Vitaal Platteland’

06
mrt

Maandagavond 6 maart organiseren Stimuland, LTO Noord, PJG, het GAJK en het Platform Natuurinclusieve Landbouw Gelderland de debatavond ‘Vitaal Platteland’ in Westervoort. De VVD is die avond vertegenwoordigd door lijsttrekker René Westra. 

Het debat begint 20.00, inloop 19.30. 
Locatie: Zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11 in Westervoort

Voor verdere informatie over het debat en om u aan te melden, bezoekt u de site van LTO Noord

Informatie van LTO Noord:
Op 15 maart 2023 zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Daarom organiseren Stimuland, LTO Noord, Plattelands Jongeren Gelderland (PJG), het Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt (GAJK) en het Platform Natuurinclusieve Landbouw Gelderland een debatavond op maandagavond 6 maart in Westervoort. Elf politieke partijen gaan met elkaar in discussie over een ‘vitaal platteland’. 

In Gelderland speelt namelijk van alles, met veel raakvlakken naar de landbouwsector. Denk aan de stikstofdiscussie, waterbeheer of de kansen van duurzame energie. Daarbij hebben de provincies meer invloed dan ooit. Zij geven uitvoering aan alle plannen. 

Het gaat dus over heel veel onderwerpen, waarover de debaters onder leiding van Aart van Cooten stellingen verdedigen. Over thema’s als Strijd om ruimte, Participatiebeleid /burgerinitiatieven,  Toekomstbestendige landbouw, Voorzieningen platteland en cultuurlandschap.

Wil je weten wat de meningen van de verschillende partijen zijn, om jouw keuze te maken? Kom dan naar het verkiezingsdebat, over ons vitale platteland en agrarische sector, over jouw toekomst.